Psychoseksuele heelwording

Embracing Your Lovely You: psychoseksuele heelwording

Embracing Your Lovely You vind ik een mooie ondertitel om aan te geven wat met psychoseksuele heelwording bedoeld wordt. Psychoseksuele heelwording klinkt best klinisch en een beetje kil, terwijl Embracing Your Lovely You veel beter weergeeft wat we in de praktijk doen!

Want uiteindelijk draait het helemaal dáár om: jezelf gaan omarmen in al je facetten. Ten diepste van jezelf leren houden omdat je dan ook de geheimen van de universele liefde en wijsheid ontsluit en één wordt met de stroom van Liefde waar de kosmos op gebaseerd is. Ook al geloof je dat nu nog niet en heb je misschien het gevoel dat er zoveel pijn en verdriet is in jouw leven en dat van anderen. In mijn praktijk word je liefdevol uitgenodigd om weer de subtiele flow van liefde te ervaren, en wie die stap durft te zetten, heeft reeds de eerste passen geleerd van de dans, de pas-de-deux die Love & Joy (L’Amour & La Joie) heet! Een dans die jij uiteindelijk ook zelf helemaal leert te worden!

Wat je danst, dat ben je!!!

Voor wie het bedoeld is:

In principe voor iedereen (man/vrouw) die graag wil leren meer vanuit het hart te leven, of wie dit aanspreekt. Maar vooral ook als je de volgende dingen herkent bij jezelf:

 • worstelen met het aangeven van je persoonlijke grenzen
 • de verbinding met je diepste zelf/ziel en je seksuele kracht terug willen vinden
 • beschadigingen op seksueel en intiem gebied (mishandeling, misbruik)
 • een beter contact willen krijgen met je intuïtie en (de wijsheid van) je lichaam

Waaruit bestaat het programma?

Om de doelen van Embracing Your Lovely You (psychoseksuele heelwording) te bereiken, werken we tegelijkertijd op drie belangrijke gebieden: Mind, Body en Emotions.

MIND:

Met Embracing Your Lovely You

 • leer je gezonde grenzen te stellen ten aanzien van jezelf en van anderen
 • Leer je zorg te dragen voor je prachtige, maar mogelijk gekwetste Innerlijke Kind. Je Innerlijk Kind is de sleutel tot het vrijlaten van je wilde ware zelf. Daarbij staat ‘Wild’ voor ongeschonden, ongerept, ongeconditioneerd en onschuldig. We gaan ervan uit dat in ieder van ons dit wilde zelf, deze ongeschonden en krachtig stralende parel te vinden is, hoe beschadigd jij je misschien ook voelt! ‘Waar’ staat voor jouw goddelijke blauwdruk en jouw zielekwaliteiten, die erop wachten in dit leven verwerkelijkt te worden.
 • Leer je ‘valse waarheden’ over jezelf (disfunctionele cognities/overtuigingen) herkennen en vervangen door nieuwe waardevolle waarheden die je helpen te groeien en een gelukkig leven te leiden. Voorbeelden van valse waarheden zijn: denken dat wat jou gebeurd is je eigen schuld is, of dat jij niet goed genoeg bent. Of dat je dood vanbinnen bent, omdat je geen contact voelt met je emoties.
 • Maken we als dat nodig is kennis met jouw Innerlijke Criticus (of saboteur) en leren we met hem/haar samenwerken om jouw hoogste goed in het leven te dienen: leven volgens je goddelijke blauwdruk.
 • Werken we met krachtige rituelen. Het meest primitieve deel van ons brein en ons onderbewuste reageren sterk op rituelen en symbolen die ons in onze heelheid bevestigen en ons levensgeluk vergroten.
 • Leer je in harmonie te gaan leven met je goddelijke natuur die er een van Love & Joy is. Hierdoor verbeteren zowel je relatie met jezelf als met anderen en ga je ook mensen aantrekken die jouw Lovely You onderkennen en waarderen. Dus geen schadelijke relaties meer als je daar niet voor kiest!

BODY:

Met Embracing Your Lovely You

 • leer je, m.b.v. ademhaling, visualisatie en meditatie, diepwerkende ontspanningsmethoden. Diepe ontspanning is nodig, niet alleen omdat jouw onderbewuste dan beter nieuwe, positieve levenslessen opneemt, maar ook omdat je lichaam waarschijnlijk al lange tijd verhoogd cortisol afscheidt. Te lang en teveel rondlopen met stresshormonen in je lijf ondermijnt op de lange duur je weerstand en je gezondheid. Uit (neurobiologisch) onderzoek blijkt dat vooral stress uit de vroege kindertijd –zoals mishandeling, verwaarlozing, misbruik- een verhoogd risico geven op latere gezondheidsklachten en psychopathologieën. Hypnose is een krachtige methode om lichaamsprocessen –ook hormonale- te beïnvloeden en zo stress te verminderen en gezondheid te bevorderen.
 • Leer je je hoofd, je hart en je buik weer met elkaar te verbinden. Je hart brengt je weer in contact met je diepste hartstochten en de (creatieve) stroom van liefde van het universum, waar jij onderdeel van uitmaakt. In je buik bevindt zich de bron van levensenergie, het is je meest krachtige centrum. Vrouwelijke verwonding (ontkrachting) vindt vooral in dit gebied plaats (dit geldt in het bijzonder voor seksueel verwonde vrouwen). Wanneer dit gebied geheeld wordt, heel je tevens de verbinding met je intuïtie en je innerlijke wijsheid.
 • Verminderen we, indien van toepassing, klachten als gevolg van PMS. PMS zien we niet als vijand, maar als een belangrijk signaal van jouw lichaam om te gaan leren leven volgens jouw Innerlijke Wijsheid.

EMOTION:

Met Embracing Your Lovely You

 • Werken we aan het verwerken van (oude) emoties en pijn die je op dit moment mogelijk verhinderen een vrij en vreugdevol leven te leiden.

MIND/BODY/EMOTION:

Met Embracing Your Lovely You

 • Ga je een liefdesrelatie aan met jezelf, vandaar de naam: EmbracingYourLovelyYou. Hiervoor teken je –in overleg met de therapeute- een verklaring dat je je minimaal gedurende het programma onthoudt van zelfbeschadigende en zelfondermijnende gedachten en gedragingen. Ook neem je daarin jouw persoonlijke doelen op.
 • Werken we aan het opheffen van dissociatie en integreren we lichaam, geest en ziel. Als je gewend bent ‘in je hoofd’ te vluchten, verlies je de verbinding met je lichaam en diens wijsheid. Ook kan het zijn dat je lichaam nog altijd in oude pijn is blijven hangen waardoor jij niet verder kunt groeien. Psychosomatische klachten kunnen hiervan het gevolg zijn.
 • Herstellen we je vertrouwen in jezelf en in anderen. Hiervoor ontklonteren we emoties en patronen die je eventueel gevangen houden in slachtofferschap. Soms gaan we hiervoor terug naar de vroege kindertijd, de zwangerschap en/of vorige levens (regressie). Doel is bewust de ketenen te doorbreken die je in oude emoties en patronen gevangen houden, zodat je bewust de keuze kunt maken om een vrij en vreugdevol leven te leiden.
 • Leer je, indien van toepassing, de giftige keten van schuld en schaamte te doorbreken en los te laten. In plaats daarvan ga je genieten van je leven en je lichaam, omdat je weet dat sensueel en seksueel genot je geboorterecht zijn. The Jewel is still in the Lotus, ongeschonden, vrij en onschuldig. Wij duiken deze parel op, laten haar weer glanzen en zich veilig voelen om naar buiten te treden en intieme relaties met anderen aan te knopen.
 • Vergroten we je seksuele weerbaarheid en krijg je de controle en regie over jouw eigen seksualiteit terug. Jouw vrouwelijkheid en jouw seksualiteit behoren jou toe en zijn een krachtig middel op het vrouwelijke pad naar Verlichting.

dakini afbeelding

Afbeelding van Zeng Hao