Regressie en Soulhealing op het Pad naar Meesterschap (2)

Deel 2 van de tweedelige blog. Voor deel 1, klik hier.

Door Wytske Jónás, 21 oktober 2016

Kleurenmozaïek

success-846055_960_720Wanneer je naar de aarde komt, blijf je niet alleen verbonden met je ‘eigen’ energiestraal, ook verbind je je met de kleurenstralen die het beste passen bij de zielenopdrachten die je voor dat leven kiest. Deze stralen kunnen in de loop van je leven wijzigen wanneer je steeds een stapje verder komt op je pad, of wanneer je andere ondersteuning nodig hebt. In wezen komen we met een geheel eigen mozaïek aan kleuren en energieën (want kleuren = energie = trilling) ter wereld, die onze eigen zielenhandtekening vormen. In de baarmoeder is dit voelen en weten van energieën nog sterk aanwezig. Ook als pasgeborene ervaren we de wereld veel meer in termen van energieën, synergie en symbiose. Gaandeweg ons leven echter verliezen we het contact met onze kleuren en stralen, en de noodzaak om onze eigen energie te beheren.

Je eigen energie in beheer nemen: dit is zo ontzettend belangrijk voor een ieder die voelt dat zijn ziel zich op het pad van meesterschap  bevindt. Wie eenmaal beseft dat zijn ziel deze weg heeft gekozen, begint er doordrongen van te raken hoe wezenlijk het is om dit kostbare leven dienstbaar en zinvol te benutten voor de zielengroei. Hierbij hoort ook dat we goed voor ons lichaam zorgen, omdat ons lichaam het voertuig is waarmee we onze ziel en hoger zelf beginnen uit te drukken.

Voor veel ‘oude’ meesters is dit nog betrekkelijk nieuw: in vorige levens is soms al meesterschap bereikt in andere dimensies, maar nog niet op het niveau van de aardse post-Atlantische derde dimensie. En juist daar gaat het nu om: je volledig verbinden met deze derde dimensie en leren omgaan met de beperkingen ervan (bijvoorbeeld het leven in een fysiek lichaam en het ontwikkelen van de overige aardse mentale, emotionele en spirituele lichamen). En tevens het manifesteren van het ware zelf en de eigen goddelijkheid binnen de derde dimensie. Dat wil zeggen: je God voelen tot in iedere cel van je lichaam, en onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en voor de schepping voelen stromen door al je cellen. Hierdoor word je zelf een baken van liefde en licht, of –om het anders en korter te zeggen- jij wordt zelf de Christus en de Weg.

Gouden kans

sunset-1669824_960_720Momenteel leven er zeer veel zielen op aarde die de gouden kans van deze tijd aangrijpen voor het afwikkelen van oud karma en het bereiken van meesterschap. Een aantal van hen heeft, zoals gezegd, reeds eerder meesterschap bereikt en een groot aantal anderen valt onder de zogenaamde Grote Genade: de kans om nu versneld dingen af te ronden en door te groeien naar het volgende level voor de ziel. Ook is een groot aantal vrijwillige zielen nu op aarde geïncarneerd om de planeet bij te staan in haar transformatie- en ascentieproces. Zij voelen de aarde niet als hun ‘thuis’ en verlangen er dikwijls hevig naar om terug te keren naar de plaats van oorsprong (de laatste tijd zie ik steeds meer van hen in mijn praktijk verschijnen).

Of het nu om vrijwillige of oude zielen gaat: velen van hen vinden het moeilijk om zich volledig met de aarde en het leven hier te verbinden. Vaak knaagt het bij hen en willen ze op zoek gaan naar hun zielemissie of het ‘waarom’ van hun verblijf hier en nu, in deze tijd van grote spanningen, oorlogen en vijandigheid in de uiterlijke wereld. Ze snappen de wereld en de mensen niet altijd omdat ze deze in termen van energie en frequenties ervaren. Met al hun goede bedoelingen en verbonden met hun eigen kleuren en frequenties komen ze naar de aarde, waar ze al gauw een hele andere realiteit ervaren.

Omdat we als baby zo klein en kwetsbaar zijn, lukt het ons nog niet goed om onze meegebrachte energieën bij ons te houden. Onze aura staat open en we zijn symbiotisch met onze omgeving, vooral onze moeder. Energie stroomt in en uit, verandert van vorm en kleur- precies met dezelfde ‘aisance’ en speelsheid als dat ook in de hogere dimensies gebeurt. Zou deze energie met gemak blijven in- en uitstromen, dan zou er niets aan de hand zijn. Eenmaal op aarde en in een fysiek lichaam ervaren we echter emoties en lichamelijke sensaties die ervoor kunnen zorgen dat de energie stagneert en vastgezet wordt. Frustratie, teleurstelling, verdriet, angst en andere emoties doen onze adem stokken en de energie stollen- ook energie van anderen die in ons systeem blijft hangen. Die energie ervaren we dan als donker, zwaar of niet passend bij onze eigen energiehuishouding.*

Energie in eigen beheer

spiral-1718449_960_720Daarom is een van de belangrijkste dingen die ik cliënten tijdens sessies leer, hun eigen energie weer in beheer te nemen en energie die niet (meer) bij hen past, los te laten en terug te geven. Daar hoort dikwijls het ‘opnieuw geboren worden’ bij: een regressie terug naar de baarmoeder om vervolgens opnieuw geboren te worden met de intentie de eigen energie nu goed te blijven voelen en ermee te leren spelen op het aardse vlak. Energie erin of eruit, en leren dat we hierin altijd een vrije keuze hebben. Ook om díe kleuren en vibraties in ons veld te trekken die we op een bepaald moment nodig hebben om te helen.

Wat voor een aantal lichtwerkers en mensen die de wereld vooral vanuit energie ervaren ook helend werkt: het besef dat hun gevoel als klein kind niet gezien te zijn, soms ook te maken heeft met het feit dat ze zichzelf als kind (en niet zelden nog steeds) niet als persoon in een fysieke incarnatie zien, maar als lichaam van energie. ‘Ze zien niet wat ik kom brengen’ of ‘ze zien niet wie ik ben’, verzuchten ze dan wel eens. Wat ze vergeten, is dat andere mensen –ook hun ouders vroeger- door de beperking van hun fysieke lichaam de wereld en zichzelf voornamelijk met de uiterlijke zintuigen ervaren. Ze kunnen dan niet de energie zien die voor het kind en de mens in diepe ontspanning zo goed zichtbaar is. Acceptatie van zichzelf als fysiek wezen is de sleutel, omdat zij in wezen ook zichzelf niet konden zien als fysieke incarnatie (en dan kunnen we moeilijk van anderen verwachten, dat zij ons wél gaan zien).

Bond met Moeder Aarde

summer-1458129_960_720Tot slot is het belangrijk om een stevige verbinding met de aarde (en Moeder Aarde) te maken. In weerwil van wat existentialisten en pessimisten ons willen laten geloven, worden wij nooit zomaar op de wereld gedropt. Er is altijd een matrix of veld voor ons beschikbaar op en in de aarde, waardoor onze energie naar de aarde gehaald wordt. Die matrix hebben we zelf in samenwerking met het bewustzijn van moeder Aarde voor onszelf gecreëerd. Voor velen is dit lastig voor te stellen, maar wie zich eenmaal leert te verbinden met het aardesterchakra, begint dit steeds beter te voelen. Er is voor iedereen plaats op de aarde, en we hebben allemaal vanuit de zielenwereld behalve met onze ouders ook een bond gemaakt met de aarde, anders waren we hier nooit door haar ontvangen. Zonder dit krachtige energieveld –onze persoonlijke magnetische aardester- zouden we onszelf niet met behulp van haar elementen hebben kunnen scheppen.

Het hernieuwen van onze bond met moeder Aarde –vooral voor degenen die hier voor hun gevoel liever niet zijn- is van groot belang. Haar eren en respecteren en dankbaar gebruik leren maken van alles waarin ze ons kan voorzien voor onze groei, is tevens een van de stappen op ons pad naar meesterschap. Voor alle zielen, die hun huidige incarnatie benutten voor het bereiken van ascentie en meesterschap, zou het zonde zijn wanneer ze deze belangrijke stap zouden overslaan.

*De ziel is echter ingenieus en op een gegeven moment ontkomen we er niet aan te erkennen dat de energie wel degelijk bij ons hoort, omdat we die zelf hebben laten aanhaken op een emotie of mentale overtuiging die we dan of reeds eerder in een vorig leven gecreëerd hebben.

ancient-1295279_960_720Wytske Jónás is hypno- en regressietherapeute en ascentiecoach bij Je Wilde Ware Zelf (Leiden). Zij deelt ervaringen uit haar eigen bewustwordingsproces om anderen te helpen de stap te maken naar de ‘Nieuwe Aarde’ of ‘Vijfde Dimensie’- waarbij we leren leven vanuit ons hart en in verbinding met onze ziel. Ook begeleidt zij hierin mensen in haar praktijk te Leiden.

Wie ondersteuning wenst op het pad naar ascentie of meesterschap, of wie blokkades wil oplossen uit dit of een vorig leven, kan contact opnemen via contact. Ook is er -voor wie dit wenst- speciale begeleiding om te leren leven in verbinding met je hart, je ziel en je hoger zelf.