Hypno-, regressie- en reïncarnatietherapie

Let op: deze vorm van dienstverlening is tijdelijk niet beschikbaar i.v.m. een gedeeltelijke sabbatical

Wat is hypnotherapie?

Er bestaan nogal wat vooroordelen omtrent hypnotherapie, vooral omdat er genoeg show-hypnotiseurs bestaan die op aanvraag hun kunsten komen vertonen op televisie. Daarbij lijkt het dan of mensen onder hypnose totaal van de wereld zijn, of dat hun vrije wil tijdelijk uitgeschakeld wordt. Dit is een vorm van hypnose die echter niets met hypnotherapie te maken heeft.

Wat is het dan wel? In hypnose (of trance) treedt er bewustzijnsverandering op, waardoor je een verhoogde staat van bewustzijn bereikt. Die verhoogde staat zorgt ervoor, dat je je met diepere lagen van jezelf, je hulpvraag of je klacht kunt bezighouden. Vaak betekent dit dat je in een ‘alfa-staat’ gebracht wordt (diepe ontspanning die je ook bij meditatie ervaart) of in een diepere trance (‘theta-staat’), afhankelijk van je persoonlijkheid en je hulpvraag.

Door middel van hypnose of trance word je even ‘losgemaakt’ van je denken (je komt uit je hoofd) en kun je daardoor rechtstreeks met je onderbewuste en/of je lichaam communiceren. Op die manier kun je achter de reden van een psychische, lichamelijke of spirituele klacht komen (bijvoorbeeld PMS, astma, burn-out, eetstoornissen, depressie, een gevoel van niet thuis zijn in de wereld) of vergeten ‘inhouden’ weer naar boven halen en alsnog verwerken (bijvoorbeeld oude trauma’s en blokkades).

Tijdens een hypnosesessie is het, wanneer je dat wilt, ook mogelijk om je frequentie en multidimensionaal bewustzijn te verhogen. Daarbij ga ik er vanuit dat bewustzijn op meerdere gebieden bestaat- en dat die allemaal in onszelf te vinden zijn. Zo hebben ons hart, ons lichaam en onze ziel een heel ander bewustzijn (en ook andere frequentie) dan onze ratio en onze gedachten. Het hart, het lichaam en de ziel weten vaak alles wat we nodig hebben om te helen. Hypnose kan daarbij werken als een laserstraal rechtstreeks in de geheugenbank van onze cellen waar al onze ervaringen liggen opgeslagen.

Gevoelens en emoties –en bewustwording hiervan- zijn dus heel belangrijk binnen mijn praktijk. Ook werk ik –vanuit mijn verbinding met de kosmische Bron- met krachtige rituelen en de energie van engelen en lichtmeesters. Het is niet nodig dat je hierin gelooft, het belangrijkste is dat je open staat voor jouw eigen waarheid die diep vanbinnen aanwezig is en doorgaans te bereiken valt via liefdevol en aanwezig contact met je gevoelslichaam, iets waarbij hypnotherapie je kan helpen.

Een prettige bijkomstigheid van hypnose is, dat je met hypnose niet alleen je klacht kunt helen, maar je tevens leert je volledig te ontspannen, een betere verbinding met je lichaam te verkrijgen en -als je dat wilt- inzicht krijgt in het pad van je ziel. En wie goed verbonden is met zijn lichaam én zijn ziel leeft doorgaans gelukkiger!

Wat is regressie- en reïncarnatietherapie?

Met behulp van regressie ga je terug naar het verleden. Dit gebeurt onder trance. Het doel daarvan is dat je problemen, die ontstaan zijn in het verleden, alsnog kunt helen. Soms moet je een paar stappen terugdoen, om weer een grote stap vooruit te zetten. Doe je dat niet, dan kan het zijn dat je steeds tegen dezelfde problemen blijft aanlopen. Voorbeelden hiervan zijn angststoornissen, moeite met relaties, een gebrek aan zelfvertrouwen of een negatief zelfbeeld. Tijdens een regressie is het niet alleen mogelijk om in het huidige leven oorzaken op te sporen, maar zelfs in vorige levens. Daarbij is het niet noodzakelijk dat je in reïncarnatie gelooft.

Met reïncarnatietherapie wordt bedoeld: het losmaken van knopen op de lijn van vorige levens. Dit kunnen overtuigingen of traumatische ervaringen zijn, die mee zijn genomen vanuit een eerder leven naar het huidige leven. De knopen of blokkades kunnen zich bevinden op de voorouderlijke lijn (we incarneren dikwijls in een familie waar ofwel onze energie mee resoneert ofwel omdat er nog oude (karmische) banden kunnen zijn) of in het verhaal van de lessen die de ziel op aarde wil opdoen. Ook kan het zijn dat eerst iets ouds moet worden opgelost, voordat iemand waarlijk een diepgevoelde missie kan volbrengen in dit huidige leven. Wat ook mogelijk is, is dat de ziel wonden uit het collectieve geheugen begint te helen. De scheidslijnen tussen collectief en persoonlijk geheugen zijn niet zelden dun, omdat deze twee velden elkaar voortdurend beïnvloeden. Wie een pijnlijke gebeurtenis op het persoonlijke vlak heelt, heelt tevens een deeltje van het collectieve ‘pijnvlak’.

Het is niet belangrijk om in vorige levens te geloven, om de regressietherapie te doen slagen. Omdat ons huidige besef van tijd en ruimte beperkt is, en we tijd als een lineair gegeven opvatten, noemen we iets al gauw ‘een vorig leven’. We kunnen het echter ook zien als parallelle ervaringen, ervaringen die net zo hier & nu zijn als de plek waar je nu bent, archetypische inhouden uit ons collectieve onderbewuste, aangekleefde zielsfragmenten van anderen zoals familieleden en ook verhalen die ons onderbewuste voor ons oproept om ons te helpen helen.

Als therapeute begeleid ik jouw proces en dring ik je niets op.  Ik ben aangesloten op de Bron en help jou graag je eigen aansluiting te vinden met de Bron. Het enige dat ik van je vraag is dat je met een open houding de sessie binnengaat, in het volste vertrouwen dat wat jouw onderbewuste ook voor je omhoog haalt, dit altijd het doel heeft jou en jouw hoogste goed te dienen. Ook als je gelovig bent en niet in reïncarnatie gelooft, hoeft dit geen belemmering te vormen. Bron/Geest/je Hoger Zelf is behoorlijk creatief om jou datgene te vertellen en te laten ervaren dat precies bij jouw zielengroei past. Of je de boodschap in kleuren, symbolen, getallen, woorden of religieuze begrippen ontvangt, maakt daarbij helemaal niets uit.

Tarieven en vergoedingen

NB: Wanneer je aanvullend verzekerd bent, kun je in sommige gevallen (een deel van) het bedrag terugkrijgen. Je wilde ware zelf is aangesloten bij de NBVH, de beroepsvereniging van hypnotherapeuten. Informeer dus bij je zorgverzekering, of therapie vanuit deze vereniging vergoed wordt.

Zie ook hier https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/hypnotherapie  als je wilt weten of jouw zorgverzekeraar hypnotherapie vergoedt.

Afzeggen: dit is mogelijk tot 48 uur van tevoren. Zonder tijdig bericht worden de kosten van de sessie in rekening gebracht.

Over Je Wilde Ware Zelf

Je Wilde Ware Zelf is een praktijk voor hypno- en regressietherapie, ascentiecoaching, past life therapy en zielsreizen. De therapeute is gediplomeerd hypno- en regressietherapeute en zielsprogressietherapeute. Zij heeft haar opleidingen tussen 2010 en 2017 bij TranceArt Academie in Den Haag en Monique Houben gevolgd. Het diploma hypno- en regressietherapie wordt erkend door de Fong (Federatie Opleidingen Natuurlijke Geneeswijze) en de Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten NBVH. Voorts wordt het diploma erkend door:

  • VNT Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten
  • VIT Vereniging van Integraal Therapeuten
  • LVNG Landelijke Vereniging Natuurlijke Geneeswijzen
  • FAGT Federatie voor Additief Geneeskundig Therapeuten
  • VBAG Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze
  • CRKBO Centraal Register Kort Beroepsonderwijs

Meer informatie over TranceArt Academie kun je vinden op TranceArt Academie.

rozenkwarts